Un bărbat înarmat a rănit 16 copii și 2 pedagogi dintr-o grădiniță din China
Full Article 2 minutes read

Un bărbat înarmat a rănit 16 copii și 2 pedagogi dintr-o grădiniță din China

Un bărbat înarmat a atacat o grădiniță din China. Din primele informații, 16 copii și doi pedagogi au fost răniți, iar doi minori sunt în stare gravă, scrie RIA Novosti.

Incidentul s-a produs în orașul Běiliú din China. Poliția a reținut atacatorul. Deocamdată nu este clar motivul pentru care individul a recurs la acest gest.

Nu este pentru prima oară când în instituțiile școlare din China au loc astfel de atacuri. Peste 40 de elevi și angajați ai unei școli din China au fost răniți într-un atac cu cuțitul care s-a produs în iunie 2020.

La fel, 14 copii de la o grădiniţă din orașul Chongqing, din vestul Chinei, au fost răniţi în 2018 într-un atac cu cuţit. Iar în 2019, opt copii au fost uciși, iar alți doi au fost răniți într-un atac produs la o școală din estul Chinei, în provincia Hubei.

În China, atacurile prin înjunghiere petrecute în şcoli sau grădiniţe sunt de obicei atribuite unor persoane cu tulburări psihice şi inadaptate social.

China are un regim de control strict al armelor de foc, aşa încât majoritatea atacurilor sunt întreprinse cu ajutorul cuţitelor sau al dispozitivelor explozive artizanale.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: