Un cetățean român a fost eutanasiat în Spania. Moartea a survenit după 5 minute
Full Article 2 minutes read

Un cetățean român a fost eutanasiat în Spania. Moartea a survenit după 5 minute

Marin Eugen Sabău, românul rămas complet paralizat după un atac armat în care a tras asupra foștilor colegi de muncă, dar și asupra polițiștilor spanioli, a fost eutanasiat pe 23 august. Procedura a avut loc la Spitalul Penitenciar Terrassa, informează presa spaniolă, citată de Antena 3.

Potrivit sursei citate, membrilor familiei li s-a permis să-și ia rămas bun la de Sabău și să petreacă împreună cu el prima parte a zilei de marți.

Moartea a survenit efectiv la cinci minute de la începerea procedurii. Însă Sabău a fost de acord să-și doneze organele după eutanasiere, astfel că întregul proces – care include prelevarea și pregătirea organelor pentru transplant – se va întinde pe aproximativ patru ore.

Anul acesta, românul a înaintat o cerere de eutanasiere, cu avizul medicilor și al comisiei de evaluare.

O primă instanță i-a aprobat cererea, însă decizia a fost contestată de victime.

Presa din Spania notează că Sabău devine primul deținut din această țară care a obținut „dreptul la o moarte demnă”, în baza unei legi a eutanasiei intrată în vigoare anul trecut.

Moartea românului duce automat la încetarea proceselor deschise de victimele lui Sabău pentru obținerea de despăgubiri.

Ce s-a întâmplat pe 14 decembrie 2021

Pasionat de arme și membru al unui club de tir, Marin Eugen Sabău, în vârstă de 46 de ani, a lucrat ca agent de securitate la o firmă din Tarragona. El a fost concediat după mai multe conflicte la locul de muncă. Mânat de dorința de răzbunare, în data de 14 decembrie 2021 Sabău a intrat în sediul fostului angajator și și-a împușcat 3 foști colegi, rănindu-i grav.

După atac, românul a fugit și s-a baricadat într-o fostă fermă din apropiere, unde a fost localizat de un detașament special de intervenție al poliției.

Sabău a deschis focul și a rănit doi polițiști. Oamenii legii au deschis focul, la rândul lor, și l-au neutralizat.

Atacatorul a rămas complet paralizat în urma rănilor suferite, fără nicio șansă să se recupereze.

Un cetățean român a fost eutanasiat în Spania. Moartea a survenit după 5 minute

antena3.ro


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: