Un chirurg-oncolog din Transnistria a decedat din cauza infecției cu COVID-19
Full Article 1 minutes read

Un chirurg-oncolog din Transnistria a decedat din cauza infecției cu COVID-19

Pandemia de coronavirus a luat viața încă unui medic. Este vorba despre chirurgul-oncolog Ibraghim Akperov din Transnistria, informează presa din stânga Nistrului. Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale nu a confirmat, deocamdată informația. Acesta ar fi al 8-lea lucrător medical din Republica Moldova răpus de coronavirusul de tip nou.

Medicul Ibraghim Akperov avea 68 de ani, dintre care peste 40 i-a consacrat muncii de chirurg. Acesta a fost spitalizat în stare gravă în spitalul din Tiraspol. Virusul a provocat complicații, inclusiv pneumonie bilaterală. El s-a stins din viață în secția de reanimare.

Amintim că, tot astăzi, Ministerul Sănătății a anunțat despre cel de-al șaptelea deces în rândul lucrătorilor medicali din Republica Moldova, din cauza pandemiei de COVID-19. Este vorba despre felcerul Vera Godoroja care activa în cadrul Substaţiei AMU Căuşeni. Aceasta avea 62 de ani și lucra de 42 de ani în domeniul medicinei de urgență.

Primul caz de îmbolnăvire cu COVID-19 a fost confirmat în Republica Moldova pe 7 martie. De atunci, 4476 persoane au contractat virusul. 1 658 de persoane s-au însănătoșit, iar 144 au decedat.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: