Un copil de 13 ani a decedat la Spitalul Clinic de Psihiatrie. Ce spune Ministerul Sănătății
Full Article 2 minutes read

Un copil de 13 ani a decedat la Spitalul Clinic de Psihiatrie. Ce spune Ministerul Sănătății

Un copil în vârstă de 13 ani, care era internat la Spitalul Clinic de Psihiatrie din orașul Codru, s-a stins din viață. Acesta fusese diagnosticat cu retenție urinară, cauzată de o reacție toxică la medicamente. Informațiile au fost confirmate într-un comunicat emis de Ministerul Sănătății, pe 9 septembrie. 

Potrivit Ministerului Sănătății, copilul suferea de retard mintal sever și se afla în vizorul medicului psihiatru de la vârsta de 4 ani.

În perioada 23-29 august, copilul a fost internat la Spitalul Raional Căușeni, unde a urmat un tratament pentru bronhopneumonie cu sindrom toxico-infecțios. După externare, starea acestuia s-a agravat, iar în data de 2 septembrie familia lui s-a adresat din nou după ajutor la aceeași instituție medicală.

Băiatul a fost examinat în aceiași zi, iar ulterior medicul psihiatru a decis ca minorul să fie transferat la Spitalul Clinic de Psihiatrie din Codru. La internare, în staționar, a fost diagnosticat cu retenție urinară de etiologie toxică medicamentoasă.

Pacientul a fost internat în Secția de terapie intensivă, unde i-a fost aplicat tratament medicamentos. Însă starea generală a continuat să se agraveze, progresând simptomatica de intoxicație, care a provocat insuficiență poliorganică. În consecință, pacientul a decedat”, a precizat ministerul.

Corpul neînsuflețit al minorului a fost predat la Centrul de Medicină Legală.

***

Menționăm că declarațiile Ministerului Sănătății despre caz au fost făcute în contextul în care, anterior, în presă s-a vehiculat că minorul s-ar fi intoxicat cu substanțe psihotrope.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: