„Ipocrizie fără limite din partea oleacă medicului”. Platforma DA cere sancționarea organizatorilor marșului în susținerea lui Dodon (DOC)
Full Article 2 minutes read

„Ipocrizie fără limite din partea oleacă medicului”. Platforma DA cere sancționarea organizatorilor marșului în susținerea lui Dodon (DOC)

Deputatul Platformei DA, Liviu Vovc, solicită ministrului de Interne sancționarea tuturor celor care nu au respectat măsurile de prevenire și control al contaminării cu noul coronavirus, în contextul manifestărilor publice din 13 noiembrie, în susținerea lui Igor Dodon la funcția de președinte al țării. 

Liviu Vovc califică aceste manifestații drept „ipocrizie fără limite din partea oleacă medicului” și amintește că doar ieri am avut un record absolut de cazuri noi de infectare cu COVID-19, 40% din aceste cazuri fiind atestate la Chișinău.

„Doar la o zi distanță, un candidat la funcția de președinte își permite să încalce vădit măsurile de prevenire şi control a infecţiei COVID-19, organizând evenimente cu un număr mai mare de 50 de participanți. Am solicitat MAI în regim de urgență identificarea tuturor circumstanțelor, sancționarea celor care nu au respectat măsurile de prevenire și control a infecției COVID-19 și a celor care au organizat aceste evenimente. Dacă vrem cu adevărat să fie bine în țară, ar trebui să începem să fim cu toții responsabili, mai ales acei care se vor președinți”, a menționat Liviu Vovc.

***

Reacția vine după ce susținătorii lui Igor Dodon au participat la o manifestație publică. La eveniment au venit tineri, pensionari, deputați socialiști, dar și primarul capitalei, Ion Ceban. Organizatorii au anunțat 20 de mii de participanți, însă la eveniment au venit câteva sute de oameni.

Asta în pofida faptului că în Chișinău este în vigoare codul roșu de alertă în legătură cu pandemia de COVID-19.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: