Un deputat PAS, cerere de demisie: a invocat „motive personale”
Full Article 2 minutes read

Un deputat PAS, cerere de demisie: a invocat „motive personale”

Deputata Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) Galina Sajin și-a depus cererea de demisie. Sajin a solicitat să-i fie aprobată demisia din funcția de parlamentar, invocând „motive personale”. 

Proiectul de hotărâre privind demisia unui deputat în Parlament a fost înregistrat pe 15 ianuarie 2024. Parlamentul urmează să ia act de cererea de demisie a deputatei PAS Galina Sajin și să declare vacant un mandat de deputat care aparține partidului.

„Rog să aprobați demisia mea din funcția de deputat din motive personale”, se arată în cerere.

UPDATE: Solicitată de NewsMaker pentru mai multe precizări cu privire la cererea de demisie, Galina Sajin a declarat: „Mi-am prezentat demisia din cauza circumstanțelor personale care nu-mi permit exercitarea atribuțiilor”.

Menționăm că Igor Grosu a cerut convocarea Parlamentului în sesiune extraordinară, în perioada 17-18 ianuarie. Cererea urmează a fi examinată pe 16 ianuarie de Biroul permanent.

Inițiativa de convocare a Parlamentului în sesiune extraordinară este motivată de necesitatea de a promova urgent o serie de acte normative care să reglementeze probleme ce țin de evaluarea integrității instituționale, reforma în domeniul justiției, a legislației electorale și a partidelor politice. În cererea președintelui Parlamentului, Igor Grosu, depusă la Biroul permanent, se menționează și despre necesitatea de a fi examinate unele proiecte de acte normative de importanță social-economică și politică pentru Republica Moldova, care urmează a fi adoptate și aplicate în regim de urgență”, au menționat reprezentanții Parlamentului.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: