Un deputat PAS solicită verificarea averii lui Bogdan Țîrdea. A trimis un demers la Procuratură și ANI
Full Article 2 minutes read

Un deputat PAS solicită verificarea averii lui Bogdan Țîrdea. A trimis un demers la Procuratură și ANI

Deputatul partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Radu Marian a depus un demers către Procuratura Generală și Autoritatea Națională de Integritate (ANI), prin care cere verificarea averii colegului său din parlament, Bogdan Țîrdea. Într-o postare publicată pe 9 iunie pe pagina sa de Facebook, Marian solicită instituțiilor să se autosesizeze pe marginea investigației Ziarului de Gardă.

„Cum să ne așteptăm ca oamenii să respecte legea, atunci când un deputat care se laudă că „luptă cu oligarhia”, o sfidează?”, a scris Radu Marian.

Deputatul a solicitat ca oamenii legii să verifice averea membrului PSRM și să clarifice dacă aceasta corespunde cu veniturile indicate în declarația sa.

Potrivit investigației jurnalistice, deputatul Bogdan Țîrdea deține două mașini și imobile ale căror valoare depășește venitul lunar declarat de câteva zeci de mii de lei. Spre exemplu, în octombrie 2014, Țîrdea a indicat în declarațiile pentru 2012 și 2013 că a obținut 30 000 de lei timp de doi ani, adică 1250 lei lunar. În același timp, în declarație figurează două apartamente și două autoturisme, unul dintre care a fost cumpărat în 2013.

De asemenea, în declarație este indicat că Țîrdea a obținut 54 000 de lei în 2014 și a cumpărat un apartament de 378 000 de lei. În 2015, Țîrdea a indicat un venit anual de 255,9 mii de lei. La fel, acesta ar fi donat 91,5 mii de lei Partidului Socialiștilor.

Toți egali în fața legii!Astăzi am trimis un demers la Procuratură și ANI în care am solicitat autosesizarea lor pe…

Gepostet von Radu Marian am Dienstag, 9. Juni 2020

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: