Un deputat PAS va fi numit ministru în Guvernul Recean
Full Article 2 minutes read

Un deputat PAS va fi numit ministru în Guvernul Recean

Ministra Mediului Iordanca-Rodica Iordanov va fi înlocuită. În locul ei va veni deputatul Partidului de guvernare Acțiune și Solidaritate (PAS) Sergiu Lazarencu. Un anunț în acest sens a fost făcut de premierul Dorin Recean. Oficialul nu a comunicat motivul schimbărilor din echipa guvernamentală. 

„Anunț o schimbare în echipa guvernamentală. Portofoliul Ministerului Mediului va fi preluat de colegul Sergiu Lazarencu, deputat în Parlamentul Republicii Moldova. Apreciez lucrurile începute la minister. În perioada următoare, este esențial ca proiectele importante de mediu să prindă un ritm accelerat”, a scris Dorin Recean pe rețelele de socializare.

Anterior, Rodica Iordanov a ocupat funcția de secretar de stat al Ministerului Mediului. În noiembrie 2022, fostul premier Natalia Gavrilița a anunțat că Iordanca-Rodica Iordanov este noul ministru al Mediului. În februarie 2023, Rodica Iordanov susținea că își va continua activitatea în Guvernul condus de Dorin Recean.

Sergiu Lazarencu, începând cu iulie 2021, este deputat în Parlamentul Republicii Moldova. Înainte de aceasta, în perioada 2 ianuarie 2020 – 1 august 2021, Lazarencu a fost viceprimar al comunei Stăuceni, municipiul Chișinău.

Este licențiat în economie, a absolvit Academia de Studii Economice din Moldova.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: