Un ex-director al ANRE, în vizorul ANI. S-a angajat în altă funcție din domeniu, fără a respecta termenul legal de un an de zile
Full Article 2 minutes read

Un ex-director al ANRE, în vizorul ANI. S-a angajat în altă funcție din domeniu, fără a respecta termenul legal de un an de zile

Un fost director al Consiliului de Administrare al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a încălcat regimului juridic al restricțiilor și limitărilor. Mai exact, după încheierea mandatului, acesta s-a angajat în cadrul SRL „Chișinău – Gaz”, fără a respecta termenul legal de un an de zile, informează Autoritatea Națională de Integritate (ANI).

Sursa citată notează că subiectul a fost desemnat în funcția de director al Consiliului de Administrație al ANRE în anul 2013, prin hotărârea Parlamentului Republicii Moldova. Acesta a deținut funcția pe o perioadă de cinci ani, timp în care a emis decizii legate și de domeniul gazelor naturale. Ulterior, după două luni de la încetarea mandatului în cadrul Consiliului, acesta s-a angajat într-o altă instituție din același domeniu de activitate, și anume în calitate de consultant al directorului SRL „Chișinău -Gaz”.

„Despre restricțiile în funcția publică se menționează în mai multe legi, inclusiv în Regulamentul de organizare și funcționare al ANRE, potrivit căruia în decurs de un an de zile după încetarea mandatului de director al Consiliului de Administrație, persoana respectivă nu are dreptul să ocupe funcții la întreprinderea energetică a cărei activitate este reglementată de ANRE”, se arată în comunicatul ANI.

Subiectul de control a beneficiat de dreptul de a-și expune punctul de vedere în cadrul căruia a invocat că a respectat întocmai toate normele legale. Totuși, inspectorul de integritate a respins argumentele prezentate de către subiect, luând decizia de a sesiza organele competente.

ANI precizează că „actul emis este definitiv, ceea ce denotă că subiectului i se vor înceta raporturile de muncă sau de serviciu”.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: