Un fost viceprimar al Chișinăului, acuzat de depășirea atribuțiilor de serviciu, ajunge pe banca acuzaților. A prejudiciat capitala cu 883 mii lei
Full Article 2 minutes read

Un fost viceprimar al Chișinăului, acuzat de depășirea atribuțiilor de serviciu, ajunge pe banca acuzaților. A prejudiciat capitala cu 883 mii lei

Un fost viceprimar al municipiului Chișinăului, acuzat de depășirea atribuțiilor de serviciu, ajunge pe banca acuzaților. Se întâmplă după ce procurorii din cadrul Procuraturii Chișinău, Oficiul Principal, au finalizat urmărirea penală și au expediat în instanța de judecată cauza penală de învinuire.

Conform învinuirii înaintate de către acuzatorii de stat, învinuitul, deținând funcția de viceprimar al municipiului Chișinău, acționând cu intenție și de comun acord cu alte persoane, contrar prevederilor Codului funciar, în lipsa unor drepturi de deținere sau posesie de către o societate cu răspundere limitată a unui teren amplasat în sectorul Râșcani al capitalei, în lipsa Avizului pozitiv al Asociației de gospodărire a spațiilor verzi, a semnat certificatul de urbanism eliberat companiei respective, prin care a fost permisă elaborarea documentației de proiect pentru construirea unui complex polifuncțional cu profil de agrement, odihnă și alimentație publică.

Fostul viceprimar este acuzat că, conștientizând că certificatul de urbanism pentru proiectare a fost eliberat înaintea stabilirii relațiilor funciare de arendă cu compania, în lipsa Avizului pozitiv al expertizei ecologice de stat și acordului populației din zona limitrofă a scuarului, a semnat și eliberat unei alte societăți comerciale, (cesionara de drepturi a primei companii), autorizația de construcție prin care a permis construirea unui obiectiv prin reducerea suprafeței spațiilor verzi din scuar.

Procuratura Generală precizează că, prin faptele sale, fostul viceprimar ar fi cauzat Primăriei mun. Chișinău un prejudiciu material în mărime totală de 883 000 lei, dintre care 715 000 lei – valoarea lotului de teren, precum și 168 000 lei – în rezultatul reducerii spațiilor verzi.

Învinuitul pledează nevinovat.

Dacă vinovăția acestuia va fi demonstrată, fostul viceprimar riscă o pedeapsă maximă sub formă de închisoare până la 10 ani cu (sau fără) privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de până la 5 ani.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: