Un grup de experți europeni va asista Chișinăul în implementarea reformei justiției. Anunțul prim-ministrului Chicu
Full Article 2 minutes read

Un grup de experți europeni va asista Chișinăul în implementarea reformei justiției. Anunțul prim-ministrului Chicu

Proiectul strategiei de reformare a justiţiei va fi expediat, astăzi, 3 ianuarie, Consiliului Europei. Anunțul a fost făcut de premierul Ion Chicu în debutul şedinţei de guvern.

„Conform înţelegerilor noastre cu Consiliul Europei, astăzi, Ministerul Justiţiei, guvernul, va remite Consiliului Europei pachetul de documente ce vizează reforma justiţiei în Republica Moldova”, a declarat Ion Chicu.

Prim-ministrul Republicii Moldova a precizat că în acest pachet sunt incluse trei elemente:

1. Strategia de reformă a justiţiei, pentru asigurarea independenței și integrității acesteia;

2. Planul de acţiuni de implementare a acesteia;

3. Proiectul de lege pentru evaluarea judecătorilor.

Șeful cabinetului de miniștri a precizat că un grup de experți europeni urmează să vină în Republica Moldova în data de 20 ianuarie, pentru a asista autoritățile de la Chișinău în implementarea reformei în domeniul justiției.

După ședința guvernului, ministrul justiției, Fadei Nagacevschi, a declarat că asupra documentului s-a lucrat mai mulți ani. Ministrul speră că acest documente să fie prezentat în parlament, spre aprobare, în perioada februarie-martie.

Potrivit lui Nagacevschi, strategia prevede și modificarea Constituției, și anume prevederile ce se referă la Consiliul Superior al Magistraturii și modul de numire în funcție a judecătorilor.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: