Mai mulți procurori se vor ocupa de cazul lui Stoianoglo, în urma unui ordin semnat de Robu
Full Article 2 minutes read

Mai mulți procurori se vor ocupa de cazul lui Stoianoglo, în urma unui ordin semnat de Robu

Mai mulți procurori de urmărire penală vor acorda asistență procurorului care se ocupă de cazul lui Alexandr Stoianoglo. Un ordin în acest sens a fost semnat de procurorul general interimar Dumitru Robu.

Într-un comunicat emis de Procuratură pe 8 octombrie, se menționează că până în prezent, în Republica Moldova nu au mai existat precedente de începere a urmăririi penale în privința unui procuror general în exercițiu, „ceea ce determină multiple percepții confuze ale evenimentelor care au loc”.

„Având în vedere complexitatea și rezonanța socială a cazului, pentru a acorda asistența necesară procurorului de caz, prin ordonanța procurorului general a fost format din procurori un grup de urmărire penală, care este condus de către procurorul desemnat de către Consiliul Superior al Procurorilor”, se menționează în comunicat.

În același timp, Procuratura remarcă că în raport cu această cauză penală și în virtutea competențelor care îi sunt atribuite de lege, procurorul general interimar nu are competența de a efectua sau conduce urmărirea penală în această cauză penală.

În contexul celor menționate, Procuratura precizează că detaliile privind evoluția cauzei penale în care este vizat Alexandr Stoianoglo vor fi comunicate de procurorul desemnat de către Consiliul Superior al Procurorilor, care conduce activitatea grupului de urmărire penală.

Amintim că, în dimineața de 8 octombrie, Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, a început să examineze demersul privind plasarea lui Stoianoglo în arest pentru 30 de zile. 

 

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: