Un jurist de-a lui Ilan Șor, numit director al companiei publice de televiziune de la Comrat
Full Article 2 minutes read

Un jurist de-a lui Ilan Șor, numit director al companiei publice de televiziune de la Comrat

Compania publică de TV de la Comrat va fi condusă de un jurist de-a lui Ilan Șor. Vasile Dermenji a fost numit director executiv, de Consiliul de Supraveghere al Companiei publice de televiziune și radio găgăuză GRT, scrie Nokta.

Potrivit sursei, concursul pentru ocuparea postului de director executiv a avut loc pe 14 august. La această funcție au pretins: Maria Perebikovskaea, Feodor Dobrov și Vasile Dermenji. Candidații au depus un pachet de acte, cu biografia personală și strategia de dezvoltare a companiei publice.

Sursa menționează că Perebikovskaea nu s-a prezentat la concurs. După audierea candidaților, Consiliul de Supraveghere l-a ales pe Dermenji. El s-a născut în 1993, la Vulcănești, a absolvit Academia de Studii Economice din Moldova cu licență în drept. A obținut o diplomă de master în drept economic. A lucrat ca avocat la compania MSA Finance. 

Din 2019, potrivit sursei, Dermenji lucrează avocat șef la organizația Pentru Orhei. Organizația, înregistrată în 2015, practic nu este menționată pe internet. Nokta scrie că organizația nu are nici pagini pe rețelele de socializare, și nici site oficial. Fondatorul organizației este Marian Nicolai: „Persoana cu același nume este administratorul OrheiLand”. În plus, organizația se află la aceeași adresă ca și sediul din Orhei a fostului partid „ȘOR”. Rise a scris încă în 2016 despre legătura organizației cu „magazinele preelectorale” ale lui Șor.

Deputatul Adunării Populare din Găgăuzia Alexandr Tarnavschii a menționat pe rețelele de socializare că „pentru a exclude influența politică asupra activităților independente ale companiei GRT, este important ca deputații să studieze procedura de alegere a directorului executiv, care din păcate s-a desfășurat cu ușile închise, fără o transmisiune în direct”.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: