Un medic ortoped din cadrul Institutului de Medicină Urgentă a fost răpus de coronavirus
Full Article 1 minutes read

Un medic ortoped din cadrul Institutului de Medicină Urgentă a fost răpus de coronavirus

Medicul ortoped Mihail Darciuc s-a stins din viață la vârsta de 71 de ani din cauza complicațiilor de sănătate provocate de infecția COVID-19. Anunțul a fost făcut de către reprezentanții Institutului de Medicină Urgentă, care au publicat un necrolog în seara de 8 mai.

„Colectivul Institutului de Medicină Urgentă a pierdut un specialist excepțional, un coleg minunat, care a stat la baza fondării, în 1993, a Secției Ortopedie din cadrul IMU. Timp de 48 de ani a lucrat cu multă sârguință și implicare, tratând pacienții nu doar cu bogata sa experiență, dar și cu povețele-i utile, fiind în calitate de șef de Secție”, se arată în mesaj.

Potrivit reprezentanților IMU, medicul Mihail Darciuc a fost specialistul care a contribuit plenar la fortificarea sistemului de sănătate în Republica Moldova, iar meritele sale au fost recunoscute la nivel național, devenind ”Om Emerit”, în 2006, obținând ”Medalia Nicolae Testemițanu”, în 2010, ”Ordinul de Onoare”, în 2018, și ”Diplomă de gradul I”, în 2020, acordată de președintele Parlamentului.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: