Un militar originar din Chișinău a fost numit general-locotenent prin decretul lui Putin. Acesta reflectă războiul din Ucraina
Full Article 2 minutes read

Un militar originar din Chișinău a fost numit general-locotenent prin decretul lui Putin. Acesta reflectă războiul din Ucraina

Igor Konașenkov, cel care desfășoară briefingurile zilnice ale Ministerului rus al Apărării cu privire la situația din Ucraina, a fost numit general-locotenent. Decretul a fost semnat de către președintele Rusiei Vladimir Putin, pe 7 iunie, informează TASS. Konașenkov s-a născut la Chișinău, în perioada sovietică.

„Președintele Rusiei Vladimir Putin i-a acordat reprezentantului oficial al Ministerului Apărării Igor Konașenkov gradul de general-locotenent”, se arată în decret.

Kremlinul a confirmat decizia, însă nu a oferit alte comentarii.

Konașenkov s-a născut în 1996, la Chișinău. În 1988 a absolvit Facultatea de inginerie din cadrul Institutului militar din Jitomir, iar în 2006 – Academia Statului Major al Forțelor Armate ale Federației Ruse. În 2015, Konoșenkov a reflectat acțiunile armatei ruse în Siria. În 2017 a fost numit în funcția de șef al departamentului „Informații și comunicare în masă” din cadrul Ministerului rus al Apărării. După invazia Ucrainei de către armata rusă, Koneșenkov susține zilnic briefinguri de presă și relatează situația de pe front.

În aprilie 2022, Konașenkov a fost inclus în lista „neagră” a UE, fiind vizat de sancțiunile externe, alături de presupusele fiice a lui Putin și alte peste 200 de persoane fizice. Potrivit Minsiterului rus al Apărării, Konașenkov deține șapte ordine și 17 medalii.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: