Un moldovean de 35 de ani a murit în Israel. Lucra în apropierea zonei de conflict
Full Article 3 minutes read

Un moldovean de 35 de ani a murit în Israel. Lucra în apropierea zonei de conflict

Un cetățean moldovean, în vârstă de 35 de ani, și-a pierdut viața în Israel. Anunțul a fost făcut în dimineața zilei de 11 octombrie de Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova. 

Cu profundă tristețe, informăm că Ambasada Republicii Moldova din Israel a primit tragica veste a pierderii unui cetățean moldovean în vârstă de 35 de ani, acesta fiind una dintre victimele atacului terorist comis de către teroriștii infiltrați din Fâșia Gaza. Concetățeanul nostru activa în apropierea zonei de conflict”, au precizat reprezentanții Ministerului.

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene a declarat că menține contactul cu familia concetățeanului decedat și va oferi toată asistența necesară.

Transmitem cele mai sincere condoleanțe familiei îndurerate în aceste momente dificile”, a comunicat instituția.

***

Gruparea militantă palestiniană Hamas a lansat un atac fără precedent asupra Israelului, luptătorii săi intrând în comunitățile din apropierea Fâșiei Gaza, ucigând sute de locuitori și luând ostatici. Ce este Hamas? Ce este Fâșia Gaza? De ce se luptă Israelul și Hamas? Găsiți explicația aici. Potrivit ultimelor date, 1 200 de persoane din Israel au murit urmare a confruntărilor. Ministerul Sănătății din Gaza a raportat că 900 de palestinieni au fost uciși, iar alți 4500 – răniți. La fel, potrivit ultimelor date ale ONU, peste 263 de mii de oameni din Gaza și-au părăsit casele.

Oficial, în Israel se află aproximativ 20 de mii de cetățeni ai Republicii Moldova. Autoritățile de la Chișinău au condamnat atacurile împotriva Israelului.

NewsMaker a luat legătura cu o femeie originară din Moldova, care se află acum în centrul Israelului, în orașul Netanya. Într-un interviu oferit corespondentului nostru, Nonna Todorovscaia ne-a povestit cum se resimte războiul în adâncul țării și de ce nu planifică să se evacueze la Chișinău.

Cetățenii Republicii Moldova care se află în Israel sunt îndemnați să se înregistreze pe o platformă online, lansată de MAEIE. Ambasada Moldovei în Israel susține că platforma va facilita comunicarea cu funcționarii consulari, în contextul deteriorării „grave” a situației de securitate din Israel din ultimele zile.

Pentru orice întrebări sau asistență, cetățenii moldoveni sunt rugați să contacteze Ambasada din Israel sau linia de urgență a Ministerului.

Informații de contact:

pagina web: https://israel.mfa.gov.md/

email: [email protected]

telefon de urgență: +972527789772 în regim 24/7

Centru de Apel MAEIE:

0 80 090 990 – gratuit de la telefonul fix din orice localitate a Republicii Moldova.

+373 22 188 000 – pentru apeluri de la telefonul mobil sau de peste hotare.

mail: [email protected]


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: