„Un moment crucial în construirea unei Moldove europene”. Donald Tusk și-a exprimat susținerea pentru Maia Sandu
Full Article 2 minutes read

„Un moment crucial în construirea unei Moldove europene”. Donald Tusk și-a exprimat susținerea pentru Maia Sandu

Donald Tusk, fostul președinte al Consiliului European, și-a exprimat susținerea pentru candidata Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) Maia Sandu și a chemat forțele pro-europene să facă același lucru, în cel de-al doilea tur de scrutin.

„Rezultatul excelent al Maiei Sandu în alegerile de ieri este un moment crucial în construirea unei Moldove europene, democratice și prospere. Apreciez susținerea lui Năstase și a Platformei DA în turul doi de scrutin și chem toate forțele pro-europene să o susțină (pe Maia Sandu, NM) în efortul de a aduce schimbarea în Moldova”, a scris Tusk pe pagina sa de Facebook.

Amintim că, acum câteva săptămâni, și partidul care a fost condus de cancelarul german Angela Merkel, Uniunea Creștin Democrată (CDU), și-a exprimat susținerea pentru Maia Sandu.

***

În urma scrutinului din 1 noiembrie, candidata PAS la alegerile prezidențiale Maia Sandu s-a clasat pe primul loc, cu un scor de 36,16% dintre voturile alegătorilor. Președintele în exercițiu, Igor Dodon, care a luptat pentru al doilea mandat de șef al statului, a obținut cu circa 3% mai puțin – 32,6% dintre voturi.

Maia Sandu și Igor Dodon se vor confrunta în turul II de scrutin, care se va desfășura peste două săptămâni.

Foștii candidați la funcția de președinte al țării: Andrei Năstase, Dorin Chirtoacă, Tudor Deliu și Octavian Țîcu au anunțat pe 2 noiembrie că o susțin pe Maia Sandu în turul doi al scrutinului prezidențial.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: