Un ofițer al INSP a fost reținut. Este bănuit de implicare într-o rețea de migrație ilegală
Full Article 1 minutes read

Un ofițer al INSP a fost reținut. Este bănuit de implicare într-o rețea de migrație ilegală

Un ofițer al Inspectoratului Național de Securitate Publică (INSP) al IGP a fost reținut în dosarul organizării migrației ilegale spre România, cu implicarea unui cetățean al Irakului. Informația a fost confirmată de Pocuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS) pe 17 noiembrie.

Potrivit oamenilor legii, destinația finală a migranților sirieni în cadrul călătoriei facilitate ilegal de către membrii grupului infracțional era Germania. În acest scop, membrul grupului reținut miercuri, în calitatea sa de ofițer al INSP, a asigurat escortarea persoanelor traficate, cu un automobil adaptat acestui tip de operațiune.

Investigațiile asupra activității întregului grup infracțional continuă, iar procurorii PCCOCS vor decide asupra necesității solicitării aplicării măsurilor preventive în privința bănuitului. În ceea ce privește măsurile preventive aplicate altor membri ai grupului reținuți anterior – o femeie din Moldova și un bărbat din Irak – la solicitarea procurorilor, instanța de judecată a dispus aplicarea arestului preventiv în privința ambilor.

***

Potrivit legii, bănuitul reținut azi și învinuiții plasați în arest anterior se prezumă nevinovați până la pronunțarea unei hotărâri judecătorești finale, ulterior terminării urmăririi penale de către procurori.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: