România donează 400 mii euro pentru modernizarea Chișinăului
Full Article 1 minutes read

România donează 400 mii euro pentru modernizarea Chișinăului

Consiliul Județean Buzău va dona municipiului Chișinău 400 de mii de euro. Banii vor fi folosiți pentru implementarea a două proiecte ce prevăd modernizarea capitalei.

Potrivit unui comunicat emis de Primăria Chișinău, 350 mii euro urmează să fie alocați pentru finanțarea proiectului ce prevede amenajarea și modernizarea Parcului „Catedralei” din Chișinău, în timp ce alți 50 mii euro sunt prevăzuți pentru cofinanțarea proiectului  ce prevede reparația capitală a pasajului pietonal subteran de pe bd. Dacia, intersecție cu bd. Traian și bd. Decebal, din sectorul Botanica al capitalei.

Pretorul sectorului Buiucani, Vasile Moroi, a precizat că în baza donației Consiliului Județean Buzău vor fi executate lucrări de reabilitare a iluminatului stradal și de instalare a sistemului de irigare din Parcul „Catedralei”.

Donația a fost oferită ca urmare a Acordului de cooperare între județul Buzău din România și municipiul Chișinău din Republica Moldova, aprobat de Consiliul Municipal Chișinău în iulie 2021.

„APL Chișinău adresează mulțumiri Consiliului județean Buzău pentru gestul oferit, în vederea modernizării capitalei, dar și României, în general, pentru susținere și implicare”, se arată în comunicatul citat.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: