„Un pericol major pentru sănătatea chișinăuienilor”. Directoarea „Combinatului Servicii Funerare”, despre deschiderea cimitirelor de Paștele Blajinilor
Full Article 2 minutes read

„Un pericol major pentru sănătatea chișinăuienilor”. Directoarea „Combinatului Servicii Funerare”, despre deschiderea cimitirelor de Paștele Blajinilor

Directoarea întreprinderii municipale „Combinatul Servicii Funerare”, Ludmila Boțan, a venit cu o reacție după ce Mitropolitul Vladimir a solicitat autorităților municipale să fie permis accesul cetățenilor în cimitire de Paștele Blajinilor.

„În situația pandemică din Republica Moldova, organizarea și desfășurarea sărbătorii Paștele Blajinilor este un pericol major, real și iminent pentru sănătatea chișinăuienilor și nu doar, îndeosebi pentru populația vârstnică, care în esență reprezintă cea mai înaltă rată de vizitatori”, se arată într-un mesaj postat de Ludmila Boțan.

Aceasta notează că „cimitirul „Sf. Lazăr” este unul dintre cele mai mari cimitire din Europa de Sud-Est, iar asigurarea fluxului continu de vizitatori, la cele trei puncte de acces, astfel, încât să fie evitată aglomerația, chiar și cu acordarea sprijinului din partea organelor de asigurare a ordinii publice nu este posibilă”.

„Este cunoscut faptul că, în preajma sărbătorilor Pascale, cimitirele devin cele mai aglomerate locuri. Imposibilitatea respectării recomandărilor comisiei naționale și locale de sănătate publică, precum ar fi: termometria, purtarea obligatorie a măștilor, igiena mâinilor, păstrarea distanței sociale, dezinfectarea suprafețelor, la care se adaugă tradiționala pomenire a răposaților prin consumul băuturilor alcoolice, al produselor alimentare, schimbul de pomeni și îmbulzirea în jurul mormintelor constituie premise de declanșare a unei creșteri de cazuri de îmbolnăviri”, se mai arată în mesaj.

În acest sens, Ludmila Boțan face apel la cetățeni de a petrece în siguranță Paștele Blajinilor.

Menționăm că autoritățile din municipiul Bălți, din raionul Edineț și din raionul Orhei au permis accesul cetățenilor în cimitire de Paștele Blajinilor. În municipiul Chișinău restricția rămâne în vigoare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: