Un pescar a fost salvat de la înec, după ce a ajuns sub gheața lacului de la Ghidighici
Full Article 2 minutes read

Un pescar a fost salvat de la înec, după ce a ajuns sub gheața lacului de la Ghidighici

În dimineața zilei de 4 ianuarie, un pescar a fost salvat de de la înec. Cazul a avut loc pe lacul „Ghidighici” din localitatea Vatra. Un tânăr de 21 de ani s-a prăbușit sub podul de gheață subțire al bazinului acvatic în timpul pescuitului.

În ajutorul bărbatului au intervenit salvamarii de la stația de salvare nr.4. Persoana a fost scoasă din apa rece a lacului fiind predată medicilor veniți la fața locului pentru îngrijiri necesare.

La moment viața acestuia nu este în pericol.

În acest sens, specialiștii Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU) atenționează populația că în perioada rece a anului când temperaturile oscilează între minus și plus, aflarea pe stratul de gheață prezintă pericol pentru viața. Pescarii sunt îndemnați să evite pescuitul la copcă sau mersul pe bazinele acvatice, întrucât grosimea acesteia nu depășește 8-10 cm. Pentru ca aflarea pe gheața a lacurilor să nu prezinte pericol, temperatura aerului trebuie să înregistreze valori negative mai multe zile consecutiv.

O atenție sporită este acordată copiilor, în special în perioada vacanței de iarnă. Maturii sunt rugați să-și monitorizeze strict minorii și să nu le permită jocul în preajma bazinelor acvatice și pe podul de gheață. În situații de risc, oamenii sunt rugați să apeleze Serviciul de Urgență 112.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: