Un polițist de patrulare este cercetat pentru corupție. Ar fi primit mită 500 de lei de la un șofer
Full Article 2 minutes read

Un polițist de patrulare este cercetat pentru corupție. Ar fi primit mită 500 de lei de la un șofer

Un polițist din cadrul Inspectoratului Naţional de Securitate Publică (INSP) a fost denunţat de un şofer indignat că a fost oprit în trafic şi că i s-ar fi cerut mită. Conducătorul auto i-a dat banii, iar ulterior a depus o plângere la Centrul Național Anticorupție, informează reprezentanții instituției pe 5 iulie.

Potrivit denunţătorului, în dimineaţa de sâmbătă, șoferul a fost stopat de un echipaj al INSP pentru încălcarea limitei de viteză în apropiere de intersecția străzilor Calea Orheiului cu Ceucari. Pentru a nu-i întocmi actul de constatare şi a nu-i ridica permisul de conducere, poliţistul i-ar fi cerut 500 de lei. După ce i-a dat banii, bărbatul a apelat la CNA.

În urma acţiunilor, desfăşurate la faţa locului de CNA şi procurori, în automobilul de serviciu al echipajului INSP au fost depistată o sumă de aproximativ 4000 de lei, inclusiv banii oferiţi de denunţător. Pe numele agentului de circulaţie a fost iniţiată o urmărire penală pentru corupere pasivă (art.324, alineatul 4), iar în prezent acesta este cercetat în stare de libertate.

Dacă va fi găsit vinovat, el riscă o amendă în mărime de la 50 de mii de lei la 100 de mii de lei și privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii publice sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de până la 5 ani.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: