Un producător german de armament înființează, în România, un centru militar de întreținere pentru armele din Ucraina
Full Article 1 minutes read

Un producător german de armament înființează, în România, un centru militar de întreținere pentru armele din Ucraina

Producătorul german de armament Rheinmetall construieşte un centru militar de întreţinere şi logistică la Satu Mare, în România, care va asigura mentenanţa armelor din Ucraina, relatează satumarenews.ro. Compania a anunţat, pe 2 aprilie, că hub-ul de service ar trebui să înceapă să funcționeze în acestă lună.

„Hub-ul de service ar trebui să joace un rol central în menţinerea pregătirii operaţionale a sistemelor de luptă occidentale folosite în Ucraina şi în asigurarea disponibilităţii sprijinului logistic”, a declarat un purtător de cuvânt al companiei.

Centrul militar de întreținere, situat în apropierea graniţei cu Ucraina, va asigura servicii de mentenanță pentru obuziere autopropulsate, tancuri Leopard 2 şi Challenger, vehicule de luptă pentru infanterie Marder, vehicule blindate de transport Fuchs şi camioane militare.

„Este o preocupare cheie pentru noi, la Rheinmetall, să oferim forţelor NATO şi Ucrainei cel mai bun sprijin posibil”, a declarat directorul general Armin Papperger într-un comunicat.

De menționat că Rheinmetall a înfiinţat un centru similar în Lituania, în iunie 2022, pentru a oferi sprijin pentru vehiculele NATO din statele baltice.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: