Un sportiv din Moldova a obținut aurul în Olanda, la Campionatul mondial studențesc
Full Article 2 minutes read

Un sportiv din Moldova a obținut aurul în Olanda, la Campionatul mondial studențesc

Canotorul din Republica Moldova Ivan Corșunov a obținut medalia de aur la Campionatul Mondial Studențesc, care a avut loc în Olanda. Țara noastră a fost reprezentată la competiție, în total, de doi studenți sportivi. 

Pe 6 iulie, Comitetul național olimpic și sportiv din Republica Moldova a anunțat că Ivan Corșunov a cucerit medalia de aur la Campionatul Mondial Studențesc, care a avut loc la Rotterdam, Olanda.

Canotorul a obținut primul loc, a menționat Comitetul, la proba de simplu vâsle.

Un sportiv din Moldova a obținut aurul în Olanda, la Campionatul mondial studențesc

Facebook/Olympic Moldova

Potrivit Federației moldovenești a sportului studențesc și a veteranilor sportului, campionatul a avut loc în perioada 3-6 iulie iar Republica Moldova a fost reprezentată de doi studenți sportivi – Alexandru Bulat și Ivan Corșunov.

„Prima zi de concurs au calificat sportivii noștri în semifinale. Ivan a terminat cursa în proba M1x pe prima poziție cu rezultatul 07:37.97, iar mai apoi în pereche cu Alexandru în proba M2x tot au ajuns la linia de finiș primii cu rezultatul 06:52.41”, au comunicat reprezentanții federației pe 5 iulie.

Presa din regiunea transnistreană scrie că Ivan Corșunov studiază la Universitatea „Taras Șevcenko” din Tiraspol.

În 2022, Ivan Corşunov și Alexandru Bulat au devenit primii sportivi din Republica Moldova după declararea independenței care au urcat pe podium la Campionatul Mondial Under 23. Atunci, ei au obținut argintul. Detalii AICI.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: