Un tânăr de 27 de ani, cercetat penal. A fost prins la vamă cu un permis de conducere fals
Full Article 2 minutes read

Un tânăr de 27 de ani, cercetat penal. A fost prins la vamă cu un permis de conducere fals

Un tânăr de 27 de ani s-a ales cu un dosar penal, după ce polițiștii de frontieră au depistat asupra sa un permis de conducere fals. Individul a declarat că și-a perfectat actul contra sumei de 100 de euro. Incidentul a fost consemnat la punctul de trecere a frontierei Cahul, vineri, 21 mai.

Potrivit Poliției de Frontieră, pe sensul de ieșire din Republica Moldova s-a apropiat un microbuz de pe ruta Chișinău – Paris. În baza analizei de risc, oamenii legii au luat decizia de a extinde controlul asupra pasagerilor și a bunurilor deținute. Ca urmare, în geanta de mână a unuia dintre călători, polițiștii de frontieră au descoperit un permis de conducere, care ar fi eliberat de autoritățile naționale și care prezenta bănuială rezonabilă de falsificare. În urma cercetării cu tehnica specială s-a constatat că permisul de conducere este fals.

Tânărul a spus că din lipsa timpului de a-și face studiile la o școala auto, a apelat la ajutorul unei persoane, pe care a găsit-o pe rețelele de socializare. În scurt timp, intermediarul i-a perfectat permisul contra sumei de 100 de euro.

Tânărul este cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunii privind deținerea și folosirea actelor oficiale false.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: