Un taximetrist din Criuleni lucra cu o concentrație de alcool de aproape 10 ori mai mare decât norma admisă (VIDEO)
Full Article 2 minutes read

Un taximetrist din Criuleni lucra cu o concentrație de alcool de aproape 10 ori mai mare decât norma admisă (VIDEO)

Un bărbat de 54 de ani, originar din raionul Criuleni, a fost surprins la volan, în timpul programului de muncă, cu o concentrație de alcool de 1,47mg/l în aerul expirat – de 9,8 ori mai mare decât norma admisă de lege. Șoferul le-a spus polițiștilor că se simte rău, întrucât ar fi infectat cu coronavirus.

Cazul a fost înregistrat în dimineața de 6 iulie. Un echipaj de poliție din Criuleni a somat șoferul să oprească, după ce a observat că mașina se deplasa haotic.

Bărbatul care se afla la volanul automobilului a refuzat să prezinte actele și la întrebarea polițiștilor dacă a consumat alcool, acesta a răspuns că se simte rău, întrucât ar fi infectat cu COVID-19.

Testul alcoolscopic a demonstrat o concentrație de alcool în aerul expirat de 1.47 mg/l.

Pentru abaterea constatată, pe numele conducătorului auto a fost pornită o cauză penală pentru conducerea mijlocului de transport în stare de ebrietate alcoolică avansată. Acesta riscă de la 200 la 240 de ore de muncă neremunerată în folosul comunității, cu anularea dreptului de a conduce mijloace de transport.

***

Potrivit legii, este interzisă conducerea autoturismelor în cazul în care șoferul are o concentrație de alcool mai mare de 0,15 mg/l în aerul pur expirat. O concentrație mai mare de 0,3 mg/l în aerul pur expirat este considerată „stare de ebrietate avansată”.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: