Un termoscaner a fost instalat la Aeroportul Internațional Chișinău pentru a identifica persoanele suspecte de coronavirus
Full Article 2 minutes read

Un termoscaner a fost instalat la Aeroportul Internațional Chișinău pentru a identifica persoanele suspecte de coronavirus

La Aeroportul Internațional Chișinău a fost instalat un termoscaner. De asemenea, încă unul va mai fi instalat pe parcursul zile curente. Aceste măsuri au fost întreprinse pentru a preveni răspândirea noului tip de coronavirus. Despre acest lucru a anunțat premierul Ion Chicu, în cadrul unei conferințe de presă, astăzi, 24 februarie.

„Spitalul de boli infecțioase „Toma Ciorbă” are pregătite saloane, are pregatit tot în caz de necesitate. La aeroport este instalat un termoscaner. Astăzi va mai fi încă unul instalat. Toți călătorii care vin din Italia, în primul rând și din toate țările vor fi verificați cu aceste utiliaje”, a declarat Ion Chicu.

De asemenea, acesta a anunțat că astăzi va avea loc o ședință unde se va discuta despre situația privind coronavirusul, dar și despre măsurile de siguranță care au fost întreprinse.

Anterior, polițiștii de frontieră și angajații Serviciului Vamal din Aeroportul Internațional Chișinău au fost informați suplimentar despre simptomele noului tip de coronavirus. De asemenea, aceștia au fost instruiți cu privire la măsurile de protecție individuală, cât și la indicii de identificare a persoanelor suspecte.

Aceeași sursă menționează că pentru protecția individuală a polițiștilor de frontieră, în punctele de trecere a frontierei au fost transmise mănuși, măști și soluții dezinfectante pentru mâini. Totodată, s-a solicitat maximă vigilență din partea polițiștilor de frontieră, aflați în prima linie de control. În acest sens, dacă în fluxul de călători vor fi observate persoane care prezintă simptome ale bolii (tuse și respirație îngreunată) inclusiv după efectuarea termometriei se înregistrează febră, vor fi izolate în camere special amenajate și anunțată de urgență Agenția Națională pentru Sănătate Publică.

Menționăm că a patra persoana a murit după ce s-a infectat cu coronavirus, în Italia. Este vorba despre un italian în vârstă de 84 de ani. De asemenea, coronavirusul s-a extins în 5 regiuni din nordul țării. În total numărul celor infectați în Italia s-a extins la peste 200. În acest sens, premierul Italiei, Giuseppe Conte, a declarat că autoritățile italiene au luat măsuri fără precedent pentru a limita riscul de răspândire a coronavirusului.

Susțineți-ne cu un LIKE la pagina noastră de Facebook.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: