Unele mașini cu numere străine se pot afla în Moldova până la 3 ani. Pentru cine se aplică termenul de 180 de zile
Full Article 2 minutes read

Unele mașini cu numere străine se pot afla în Moldova până la 3 ani. Pentru cine se aplică termenul de 180 de zile

Mijloacele de transport, înmatriculate în străinătate, introduse pe teritoriul Republicii Moldova până la data de 1 ianuarie 2023 și care nu au ieșit din țară, se pot afla pe teritoriul Moldovei până la 3 ani. Serviciul Vamal a venit, pe 25 ianuarie, cu mai multe precizări. 

Instituția vamală menționează că pentru mijloacele de transport auto, care au fost introduse pe teritoriul Republicii Moldova până la 1 ianuarie 2023 și care se află în continuare pe teritoriul vamal al Republicii Moldova, termenul de admitere temporară este de 3 ani, până la prima scoatere a acestora de pe teritoriul vamal al Republicii Moldova.

Noile prevederi se aplică pentru mijloacele de transport auto care au fost scoase de pe teritoriul vamal al Republicii Moldova până la data 1 ianuarie 2023 și ulterior fiind introduse. Astfel, termenul de admitere temporară va fi de 180 de zile de la data primei intrări în Republica Moldova.

***

Menționăm că recent, autoritățile au anunțat că automobilele înmatriculate în străinătate nu se vor putea afla pe teritoriul Republicii Moldova mai mult de 180 de zile pe an. Începând cu 1 ianuarie 2023, acestea vor putea fi în țara noastră cel mult 180 de zile timp de 12 luni.

Ulterior, la Chișinău, șoferii de mașini cu numere de înmatriculare străine au protestat. Aceștia au declarat că „trebuie de găsit un numitor comun”, în caz contrar nu vor ceda și vor organiza și alte acțiuni de protest.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: