„Avem o soluție”. Un nou protest, la Chișinău, al șoferilor care au automobile cu numere de înmatriculare străine
Full Article 2 minutes read

„Avem o soluție”. Un nou protest, la Chișinău, al șoferilor care au automobile cu numere de înmatriculare străine

La Chișinău a avut loc un nou protest al șoferilor de mașini cu numere de înmatriculare străine. Pe 22 ianuarie, șoferii au venit cu unele soluții pentru autorități și au declarat că „trebuie de găsit un numitor comun”, în caz contrar aceștia anunță că nu vor ceda și vor organiza și alte acțiuni de protest. 

Manifestația a avut loc sub podul din cartierul Telecentru.

„Avem o soluție: sau lăsăm situația anterioară sau din contra noi i-am votat pe ei ca să ne favorizeze situația, dar nu invers. Să ne facă măcar o excepție la taxele fiscale, să ne dea o reducere de 70%. (…) Trebuie de găsit un numitor comun, de altfel noi nu o să cedăm”, a menționat un protestatar.

„Noi, diaspora, i-am adus la putere și acum ce să facem – să ne cerem scuze de la Dodon? Suntem umiliți. Noi din contra am așteptat ca acest termen de 3 ani de zile să fie exclus”, a comunicat un bărbat în cadrul unei intervenții pentru realitatea.md.

„Vrem să iasă un reprezentant al statului să ne explice alb negru referitor la această lege. (…) Mie nu îmi este convenabil să devamez mașina. Dacă circul des, de exemplu în România, Europa, ar fi pentru mine un impediment dacă așa avea numere din Moldova”, a spus un alt manifestant.

***

Menționăm că recent, autoritățile au anunțat că automobilele înmatriculate în străinătate nu se vor putea afla pe teritoriul Republicii Moldova mai mult de 180 de zile pe an. Începând cu 1 ianuarie 2023, acestea vor putea fi în țara noastră cel mult 180 de zile timp de 12 luni.

Un protest similar a avut loc și pe 15 ianuarie.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la existența jurnalismului de calitate susținându-ne pe Patreon! În acest fel, puteți fi parte a schimbării în bine a Moldovei. Datorită sprijinului vostru, vom putea implementa și mai multe proiecte noi și importante. Vă punem la dispoziție 6 modalități de a ne sprijini. În schimb, vă oferim content exclusiv și cadouri plăcute. Accesați linkul pentru a deveni patronul nostru. Nu este deloc greu, în schimb este atât de plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: