Urmărirea penală pe dosarul „7 aprilie” a fost reluată
Full Article 1 minutes read

Urmărirea penală pe dosarul „7 aprilie” a fost reluată

Urmărirea penală pe dosarul „7 aprilie” a fost reluată, iar Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) va instrumenta dosarul. Decizia vine, urmare a unor declarații publice făcute de Boris Sprîncean, dar și în baza unei sesizări la acest subiect de către deputatul Lilian Carp. Un anunț în acest sens a fost făcut de Procuratura Generală, pe 25 noiembrie.

„În continuare, urmează ca procurorii PCCOCS să întreprindă acțiunile procesual-penale necesare investigării inclusiv a versiunii înaintate de către participantul la emisiune, potrivit căruia, anumite persoane pregătite aveau rolul de deturnare a evenimentelor, prin folosirea armelor de foc”, se arată într-un comunicat al Procuraturii.

Investigațiile vor fi efectuate inclusiv prin prisma infracțiunilor de uzurpare a puterii de stat, dezordinilor în masă și imperativului securității naționale. În acest sens, procurorii vor valorifica și cooperarea cu alte instituții ale statului.

În rezultatul evenimentelor din aprilie 2009, persoanele care au pretins că au avut de suferit de pe urma acțiunilor polițiștilor au adresat 77 de plângeri, iar în alte 31 de cazuri procurorii s-au autosesizat, în total fiind pornite 108 de procese penale.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: