„Urmează și rețineri”. CNA desfășoară percheziții la 10 adrese, în dosarul privind falsificarea certificatelor sanitar-veterinare
Full Article 2 minutes read

„Urmează și rețineri”. CNA desfășoară percheziții la 10 adrese, în dosarul privind falsificarea certificatelor sanitar-veterinare

Centrul Național Anticorupție (CNA) și procurorii anticorupție desfășoară pe 25 mai percheziții la Direcția municipală siguranța alimentelor. Este vorba despre dosarele care vizează eliberarea contra cost a certificatelor sanitar-veterinare.

Potrivit reprezentanților CNA, sunt în vizor mai multe persoane, inclusiv medici sanitar-veterinari.

„Urmează și rețineri. Suntem dislocați pe cel puțin 10 adrese, unde efectuăm percheziții”, se arată în declarația CNA.

Știrea se actualizează

***

Pe 20 aprilie, CNA a confirmată că mai mulţi funcţionari din cadrul laboratorului de expertiză sanitar-veterinară al Direcţiei Municipale pentru Siguranţa Alimentelor sunt bănuiţi că ar fi eliberat comercianţilor de la Piața Centrală certificate de calitate şi sanitar-veterinare contra mită.

Din documentările operate timp de trei luni de oamenii legii se estimează o sumă pretinsă drept mită de circa 100 000 de lei – bani care au fost calculaţi luând ca bază înregistrările obţinute de anchetatori. Suma reală, însă, care a intrat în afara circuitului oficial, ar putea fi de câteva ori mai mare.

În acest sens, trei medici veterinari și doi agenți economici au fost reținuți. Acţiunile de urmărire penală s-au desfăşurat la domiciliile acestora, în birourile de serviciu şi automobile, dar şi în halele din Piaţa Centrală a municipiului Chişinău.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: