VIDEO „Urmele atacurilor duc spre Ucraina”. Krasnoselski, despre exploziile din Transnistria
Full Article 3 minutes read

VIDEO „Urmele atacurilor duc spre Ucraina”. Krasnoselski, despre exploziile din Transnistria

Șeful regiunii transnistreană Vadim Krasnoselski s-a adresat pe 26 aprilie locuitorilor Transnistriei. Acesta a menționat că potrivit datelor preliminare, urmele „atacurilor teroriste duc spre Ucraina”. Krasnoselski a dat asigurări că provocatorii nu vor putea atrage Transnistria în conflict.

„Așa cum au arătat primele concluzii ale măsurilor operative de investigații și urmele acestor atacuri duc în Ucraina. După izbucnirea ostilităților din Ucraina, Transnistria și-a menținut neutralitatea și a declarat în mod deschis acest lucru – că nu suntem agresori, că Transnistria nu a plănuit și nu are de gând să-și atace vecinii. (…) Presupun că cei care au organizat acest atac au scopul de a atrage Transnistria în conflict”, a spus Krasnoselski.

El a cerut autorităților ucrainene să investigheze atacurile din Transnistria.

„Vă cer să investigați aceste fapte privind mișcarea ilegală a anumitor grupuri militante și comiterea de acte teroriste de către acestea aici, pe teritoriul Transnistriei”, a spus Krasnoselski.

El i-a asigurat pe locuitorii Transnistriei că regiunea nu va fi atrasă în ostilități.

„Transnistria va putea să se apere. Cu siguranță îi vom găsi pe toți cei care sunt complici la aceste acte criminale. Dar nu va funcționa să ne atragă în conflict”, a asigurat șeful regiunii transnistrene.

Șeful regiunii transnistrene s-a adresat și autorităților centrale din Moldova.

„Nu cedați provocărilor, nu lăsați Moldova să fie atrasă în agresiune împotriva Transnistriei. Este necesar să soluționăm problemele din ambele state, să nu permitem nicio agresiune care ar putea provoca un mare război. Trebuie să fim de acord asupra păcii, în primul rând, și să păstrăm această pace ”, a spus Krasnoselski.

De menționat că președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a declarat în urma ședinței Consiliului de Securitate că, conform informațiilor disponibile în acest moment, în exploziile din Transnistria au fost implicate forțe din Transnistria.

Reamintim că pe 26 aprilie a fost introdus în regiunea transnistreană un „cod roșu” al amenințării teroriste. În acest sens, evenimentele de masă cu ocazia Zilei Victoriei din 9 mai au fost anulate în regiune, instituțiile de învățământ din oraș au fost transferate la regim online de învățământ. De asemenea, la intrarea în regiune vor fi amenajate puncte de control pentru a-i verifica pe cei care intră.

Autoritățile transnistrene au luat astfel de măsuri după trei atacuri teroriste asupra instituțiilor statului: clădirea Ministerului Securității Statului, o unitate militară din Parkani și turnurile unui centru de radio și televiziune din satul Maiak.

 

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: