Usatîi a publicat o imagine în care apare Dodon lângă un zimbru mort. PSRM susține că fotografia este trucată (VIDEO)
Full Article 2 minutes read

Usatîi a publicat o imagine în care apare Dodon lângă un zimbru mort. PSRM susține că fotografia este trucată (VIDEO)

Renato Usatîi, liderul blocului electoral care îi poartă numele, a făcut publică o fotografie în care apare președintele Partidului Socialiștilor (PSRM) Igor Dodon, cu arma în mână, alături de un zimbru doborât la pământ. Potrivit lui Usatîi, imaginea a fost făcută în timpul unei ședințe de vânătoare care ar fi avut loc fie în Moldova, fie în Belarus. Usatîi s-a arătat indignat că un fost șef de stat a ucis un animal care este considerat simbolul național al țării. De cealaltă parte, purtătoarea de cuvânt a liderului PSRM a declarat că imaginea este trucată.

În timpul unei adresări live din 18 iunie, Renato Usatîi a făcut publică o fotografie în care apare Igor Dodon, lângă un zimbru mort. Dodon ține în mână o armă de vânătoare.

„Nu știu – la Glodeni sau în Belarus, nu am reușit să aflu. (…) Oleacă „sniper” președintele de țară Dodon nu trage la țintă, dar cu o față fericită împușcă simbolul național al țării. Stă zimbrul acesta mort. Am șters aici, fiindcă era sânge, el a nimerit în ochi”, a spus Usatîi.

Contactată de NM, Carmena Sterpu, purtătoarea de cuvânt a liderului PSRM, a declarat că imaginea este trucată.

„Acest pseudo-politician continuă să facă jocul partidelor de dreapta, la indicația curatorilor lui din România și Occident, ca în 2020. Acum el a făcut în grabă un FAKE, o imagine trucată și o prezintă ca și fapt real. Este cunoscut faptul că Igor Dodon este vânător, la fel ca și alte câteva mii de persoane din Moldova, dar n-a împușcat niciodată zimbri. În Moldova, în general, vânătoarea de zimbri este interzisă, iar toate basmele povestite de acest pseudo-politician sunt false. Însă mentorii lui Usatîi din Occident și București vor aprecia diversiunea lui Usatîi împotriva partidelor stataliste”, a conchis aceasta.

***

Menționăm că zimbrii sunt animale pe cale de dispariție. Conform savanților, zimbrul ar fi existat în Moldova acum 300 de ani, iar la începutul secolului al XIX-lea, acesta ar fi dispărut. În anul 2005, în rezervația naturală Pădurea Domnească au fost aduși 3 zimbri (un mascul și două femele) din 2 rezervații diferite din Polonia. Spre sfârșitul anului 2013, populația de zimbri din rezervația Pădurea Domnească a ajuns la șase exemplare. 

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: