Usatîi nu își va cere scuze. Așteptarea unui fost ministru al MAI a durat 7 ani 
Full Article 2 minutes read

Usatîi nu își va cere scuze. Așteptarea unui fost ministru al MAI a durat 7 ani 

Fostul ministru de Interne Oleg Balan nu a reușit, din nou, să-l oblige legal pe Renato Usatîi să-și ceară scuze. Disputa care a început în 2015 din cauza unei postări a lui Usatîi pe Facebook a ajuns la Curtea Europeană a Drepturilor Omului. Deși, autoritățile și Balan au încercat să încheie un acord pentru a soluționa cazul, Curtea Supremă de Justiție nu a văzut acest lucru drept bază pentru revizuirea cazului. 

Pe 14 aprilie, Curtea Supremă de Justiție a refuzat să demareze un audit al procesului intentat de Balan împotriva lui Usatîi. Ea a menținut decizia Curții Supreme de Justiție din 2019, decizie luată în favoarea lui Usatîi.

Motivul cazului a fost o postare a lui Usatîi pe Facebook, din 2015. Politicianul a publicat o notă de informare a Serviciului de informații și Securitate, declarând că a fost adresată președintelui de atunci Nicolae Timofti.

În notă se menționa despre încălcările legii comise de șeful de atunci al Ministerului Afacerilor Interne Oleg Balan și șeful Inspectoratului General de Poliție Gheorghe Cavcaliuc. Administrația prezidențială, la acel moment, a spus că nu a primit nota, iar SIS a comunicat că nu a întocmit o astfel de notă.

Balan a mers în instanță și a cerut ca informația publicată de Usatîi să fie recunoscută ca fiind calomniatoare. La fel, el a cerut ca Usatîi să-i ceară scuze și să-i plătească despăgubiri morale în valoare de 300 mii lei.

NM comunică în detaliu cum Balan și Usatîi se judecă de 7 ani.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: