„Vă îndemn să ieșiți în fața Parlamentului pentru a vă apăra votul și voința poporului.” Maia Sandu cheamă oamenii la protest
Full Article 2 minutes read

„Vă îndemn să ieșiți în fața Parlamentului pentru a vă apăra votul și voința poporului.” Maia Sandu cheamă oamenii la protest

Președinta aleasă Maia Sandu îndeamnă oamenii să protesteze după ce astăzi deputații PSRM au înregistrat un proiect de lege prin care propun ca Serviciul de Informații și Securitate să treacă în subordinea Parlamentului, din cea a Președinției.

Manifestațiile în masă sunt planificate pentru 3 decembrie, la ora 10:00, în fața Parlamentului.

„Ei încearcă să anuleze votul popular din 15 noiembrie. Proiectul cu care a venit azi în Parlament PSRM și ȘOR, prin care SIS este scos din subordinea președintelui, este o idee pusă la cale de persoana care a pierdut alegerile. Se încearcă păstrarea în captivitate a unei instituții esențiale pentru securitatea statului, iar pe de altă parte se anulează rezultatul votului dat  de popor în data de 15 noiembrie. Ei vor să blocheze realizarea mandatului președintelui ales și să reducă atribuțiile președintelui. Vom apăra vocea poporului, vom contesta abuzul la Curtea Constituțională și vom cere sprijinul poporului. Am discutat și cu alți lideri subiectul și am stabilit că trebuie împreună vom opri atacurile”, a declarat Maia Sandu într-un briefing de presă.

Sandu a anunțat că, în cazul în care proiectul va fi votat în Legislativ, va contesta decizia la Curtea Constituțională.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: