„Vă rog să reținem trei nume”. Recean a comentat decizia Curții de Apel, privind anularea excluderii „Șansei” lui Șor din alegerile locale
Full Article 2 minutes read

„Vă rog să reținem trei nume”. Recean a comentat decizia Curții de Apel, privind anularea excluderii „Șansei” lui Șor din alegerile locale

Decizia Curții de Apel Chișinău privind anularea dispoziției Comisiei pentru Situații Excepționale (CSE) prin care Partidului „Șansă” – afiliat oligarhului fugar Ilan Șor – a fost exclus din alegerile locale crează o situație în care statul nu poate interveni pentru a stopa activitatea „grupărilor criminale”. Declarația a fost făcută de prim-ministrul Dorin Recean în debutul ședinței Cabinetului de miniștri din 13 decembrie. Premierul a declarat că Guvernul – membrii căruia formează CSE – este de altă părere și va interveni de fiecare dată când securitatea Republicii Moldova va fi amenințată.

Vă rog să reținem trei nume: Palanciuc Ecaterina, Negru Veronica și Dudca Ina. Acest complet de judecată de la Curtea de Apel, ieri, a decis să anuleze decizia CSE prin care s-a intervenit și s-a curmat activitatea criminală și ingerința grupărilor criminale în procesul electoral local din Republica Moldova. Și aceste grupări criminale au fost fiananțate și au fost susținute pe față de Kremlin. Noi trebuie să înțelegem că se crează o situație în care un grup criminal poate să vină în Republica Moldova, să facă orice își dorește, să corupă alegătorii, să corupă judecătorii, să își bată joc de oameni, iar statul să nu aibă dreptul să intervină, să aplice instrumentele care sunt necesare pentru ca această activitate criminală să fie stopată. Noi credem altfel. De asta, statul va interveni de fiecare dată atunci când securitatea națională va fi amenințată”, a spus șeful Guvernului.

Curtea de Apel a anulat, pe 12 decembrie, decizia CSE privind excluderea candidaților Partidului „Șansă” din alegerile locale generale din noiembrie. Hotărârea poate fi atacată cu recurs la CSJ în termen de 3 zile. Alexei Lungu a calificat decizia instanței ca fiind o „victorie” (Detalii – AICI). De cealaltă parte, Daniel Vodă a declarat că Guvernul va ataca la CSJ hotărârea judecătorească, pentru a apăra dreptul instituțiilor statului de a proteja securitatea națională de „grupurile criminal-organizate” (Detalii – AICI).

Precizăm că, recent, președintele Parlamentului Igor Grosu a anunțat că deputații vor modifica Codul Electoral, astfel încât să nu mai fie nevoie de CSE pentru neadmiterea în procesul electoral a „grupărilor criminale” (Detalii – AICI).


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: