Va veni sau nu Stoianoglo în parlament cu un raport privind furtul bancar? Răspunsul Procuraturii Generale
Full Article 2 minutes read

Va veni sau nu Stoianoglo în parlament cu un raport privind furtul bancar? Răspunsul Procuraturii Generale

Procuratura Generală intenționează să finalizeze investigația privind jaful din sistemul bancar și să prezinte societății rezultatele în cel mai scurt timp. Este răspunsul reprezentanților instituției la solicitarea NM de a preciza dacă procurorul general Alexandr Stoianoglo va da sau nu curs invitației deputaților de a prezenta un raport în ședința plenară a legislativului de săptămâna viitoare.

„Înțelegem interesul viu al forului Legislativ pentru subiectul fraudei bancare, care chiar și în condițiile unui val de blocaje, a avansat esențial. Înțelegem, totodată, că acest fapt i-a deranjat atât pe cei implicați în mușamalizarea anterioară a dosarului, cât și pe beneficiarii fraudei, care recurg la orice metodă pentru a-l înlătura pe actualul Procuror General, scăpând astfel, de răspundere penală. La fel, le înțelegem și eforturile în a afla cât mai multe detalii din anchetă pentru a-și construi tacticile ulterioare de apărare”, se arată în răspunsul Procuraturii.

Reprezentanții instituției au evitat să răspundă clar dacă Alexandr Stoianoglo va veni sau nu în plenul parlamentului, la solicitarea deputaților.

„Procuratura însă, nu le va da ”muniție” și va duce investigația până la final, supunându-se doar Legii, iar rezultatele aducându-le la cunoștința societății, lucru pe care-l preconizăm în timpul cel mai apropiat”, au conchis reprezentanții Procuraturii.

***

Deputatul Platformei DA Alexandr Slusari a solicitat în cadrul ședinței din 26 noiembrie a parlamentului ca procurorul general Alexandr Stoianoglo să prezinte un raport privind ancheta din dosarul jafului din sistemul bancar. Inițiativa a fost susținută de către majoritatea deputaților. Speakerul parlamentului Zinaida Grecianîi a propus ca raportul să fie audiat în cadrul unei ședințe a legislativului de săptămâna viitoare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: