Stiri din Cluj

Valentina Aldea, proaspăt aleasă senator în Parlamentul României, ar face videochat. Reacția partidului său

Valentina Aldea, care a obținut un mandat de senatoare în Parlamentul României, pe listele Partidului Oamenilor Tineri (POT), ar face videochat. Cel puțin asta indică informațiile și o serie de videoclipuri apărute în mediul online. Atât formațiunea politică, cât și Valentina Aldea declară că imaginile ar fi fabricate. 

Pe 3 decembrie, în spațiul public au apărut informații despre faptul că Valentina Aldea, senatoare proaspăt aleasă în Parlamentul României, pe listele Partidului Oamenilor Tineri, ar face videochat pe platforma OnlyFans. Informațiile au fost însoțite de video-uri în care o femeie, care seamănă cu Aldea, face videochat.

Ulterior, POT a publicat o reacție pe marginea cazului, susținând că imaginile ar fi fabricate.

Aceste atacuri josnice, lipsite de orice fundament moral sau factual, sunt o tentativă clară de manipulare a opiniei publice și de deturnare a atenției de la dezbaterea reală, bazată pe soluții și proiecte pentru cetățeni. Ne confruntăm cu o încercare disperată de a slăbi încrederea cetățenilor în procesul democratic și în oamenii de valoare care candidează pentru a aduce schimbări reale. Respingem categoric aceste practici toxice care nu doar că aduc prejudicii persoanelor vizate, dar afectează în mod grav sănătatea spațiului public și dialogul democratic”, a transmis într-un comunicat formațiunea.

Valentina Aldea, în vârstă de 36 de ani, a venit și ea însăși cu o reacție pe Facebook, în care, la fel, menționează că imaginile ar fi trucate.

Aceasta a cerut instituiilor mass-media care au difuzat materialele retragerea acestora de pe toate platformele pe care au fost distribuite și publicarea unei dezmințiri oficiale. Ea a precizat că, în cazul în care nu se va da curs solicitărilor sale, își rezervă dreptul de a lua „măsuri legale”.

Precizăm că, în urma alegerilor pentru Parlamentul României din 1 decembrie, POT a obținut 6,39% din sufragii la Senat și 6,46% la Camera Deputaților. Formațiunea îl susține în turul II al alegerilor prezidențiale, care va avea loc pe 8 decembrie, pe candidatul Călin Georgescu, care s-a remarcat prin retorică antisemită, afirmații anti-UE și anti-NATO, precum și declarații elogioase la adresa președintelui Rusiei, Vladimir Putin, care a ordonat invadarea Ucrainei.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

 

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

Игорь Чекан, NewsMaker

Vom avea un procuror general până la parlamentare? Ce spune președintele CSP

Președintele Consiliului Superior al Procurorilor (CSP), Dumitru Obadă, susține că, potrivit legii, în cel mult șase luni de la data anunțării vacanței funcției — 27 mai — trebuie numit un procuror general, ceea ce înseamnă cel târziu în luna noiembrie. Totuși, el a menționat că planul prealabil al CSP-ului este ca „în septembrie să avem un procuror general”.

La emisiunea „Cutia Neagră Plus” de la TV8, Obadă a declarat că, potrivit legii, în cel mult șase luni de la data anunțării vacanței funcției — 27 mai — trebuie numit un procuror general cu mandat deplin. „Respectiv, luna de final ar fi noiembrie. (…) Asta e maximum ce ne oferă nouă legea. Noi am oferit timp începând cu luna iunie până pe 21 iulie inclusiv (nota red. perioada de depunere a dosarelor). Doritorii de a-și asuma mandatul de procuror general pot depune cerere, scrisoare de motivare, concept de management”, a menționat președintele Consiliului Superior al Procurorilor.

Obadă a declarat că, până în prezent, nu a fost depus niciun dosar în acest sens. „Experiența anilor precedenți ne arată că în ultima zi, în ultima oră, de regulă depun toți”, a precizat el.

Întrebat dacă vom avea un procuror general nou până la alegeri, Obadă a răspuns: „Eu sper că da, fiindcă perpetuarea interimatelor, mai ales din perspectiva procurorului general, generează disfuncționalitate sistemică și descurajează în general sistemul procuraturii. Noi avem nevoie de un procuror general pe mandat, asumarea mandatului deplin. De asta – 21 iulie termen limită de depunere. Noi în 20 de zile, cel mult, trebuie să publicăm lista celor care sunt admisibili pentru interviu și să realizăm interviul. Eu presupun că până pe 11 august, noi trebuie să avem deja lista publicată a celor care sunt admisibili. Între timp noi acumulăm materiale de la ANI, SIS și CNA, comisia medicală – să avem tot pachetul de acte și eventual în perioada săptămânii 11-15 august ar trebui teoretic, dacă e tot ok, să avem și interviul fixat”.

El a spus că planul prealabil al CSP-ului este ca „în septembrie să avem un procuror general”.

***

Funcția de procuror general a devenit vacantă după numirea lui Ion Munteanu în calitate de judecător la Curtea Supremă de Justiție. Între timp, Alexandru Machidon a fost numit procuror general interimar al Republicii Moldova.

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: