Vama Leușeni, blocată pentru a cincea zi cu tractoare. Fermierii-protestatari vin la Guvern și Parlament
Full Article 2 minutes read

Vama Leușeni, blocată pentru a cincea zi cu tractoare. Fermierii-protestatari vin la Guvern și Parlament

Vama Leușeni, de la frontiera Republicii Moldova cu România, este blocată cu tractoare și vineri, 16 februarie. Anunțul a fost făcut de Serviciul Vamal. Autoritatea a îndemnat cetățenii să opteze din timp pentru vămile alternative disponibile.

„În atenția călătorilor și transportatorilor care au ales  traversarea prin postul vamal Leușeni-Albița! De la ora 08:50 drumul de acces spre postul vamal Leușeni a fost blocat. Circulația vehiculelor este imposibilă în contextul protestelor organizate de fermieri”, anunță Serviciul Vamal.

Autoritățile le recomandă călătorilor, astfel, să opteze din timp pentru alternativele disponibile, cum ar fi: PVFI Sculeni, PVFI Costești sau PVFI Leova-Bumbăta, „pentru a evita eventualele neplăceri și întârzieri”.

Amintim că fermierii și-au început protestele pe 7 februarie. Ei au anunțat că vor protesta pe o perioadă nedeterminată. De cinci zile, un grup de fermieri blochează Vama Leușeni și cer întrevederi cu prim-ministrul Dorin Recean, președinta Maia Sandu sau cu speakerul Igor Grosu.

Pe 14 februarie, premierul a anunțat că se va întâlni cu fermierii la o ședință, care urmează să aibă loc astăzi, 16 februarie, la Guvern. Contactat de NM, purtătorul de cuvânt al premierului, Daniel Vodă, a declarat că ședința va începe la ora 13:00 și că va fi prezidată de vicepremierul Vladimir Bolea.

În ajun, Asociația Forța Fermierilor a anunțat că fermierii vor veni pe 16 februarie, cu începere de la ora 11:00, la Parlament, „pentru a discuta cu oameni-factori de decizii”. Deocamdată nu este clar dacă aceștia vor organiza un protest cu tractoare în fața Legislativului din Chișinău sau cu cine vor purta discuții.

Contactat pentru un comentariu, biroul de presă al Legislativului a precizat pentru NM că nu a fost stabilită nicio întâlnire cu fermierii.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: