Vandalizarea instituțiilor statului. Oamenii legii anunță că și Curtea Supremă de Justiție a fost stropită cu vopsea
Full Article 2 minutes read

Vandalizarea instituțiilor statului. Oamenii legii anunță că și Curtea Supremă de Justiție a fost stropită cu vopsea

Persoanele care au fost instruite pentru a vandaliza instituțiile statului au aruncat cu vopsea, noaptea trecută nu doar în clădirea companiei publice „Teleradio-Moldova”, ci și în cea a Curții Supreme de Justiție. Anunțul a fost făcut de Inspectoratul General al Poliției (IGP) în dimineața de 28 septembrie. Potrivit IGP, oamenii legii au stabilit că grupul de indivizi instruiți în Rusia pentru a comite actele de vandalism este „mult mai mare” decât s-a comunicat anterior. 

Alte două instituții ale statului au fost vandalizate noaptea trecută, prin aruncare cu vopsea în acestea. Este vorba despre sediile Companiei publice „Teleradio-Moldova” și Curții Supreme de Justiție. Polițiștii au stabilit deja un cerc de suspecți, fiind întreprinse toate acțiunile procesual penale în acest sens. (…) Poliția a stabilit că cercul persoanelor care au fost în Federația Rusă, la aceste exerciții, este mult mai mare”, se arată într-un comunicat al IGP.

Precizăm că, și în noaptea de 26 spre 27 septembrie, au fost stropite cu vopsea sediile a două instituții ale statului: Ministerului Muncii și Protecției Sociale și Guvernului. Făptașii sunt doi tineri de 20 și, respectiv, 21 de ani, care au fost reținuți în Chișinău în data de 27 septembrie.

Indivizii au comunicat oamenilor legii că fac parte dintr-un grup mai mare de 20 de tineri, care au fost recrutați special pentru a comite acte de vandalism asupra instituțiilor statului și au fost instruiți la Moscova. Scopul atacurilor este destabilizarea ordinii publice. Pentru acțiunea împotriva Guvernului cei doi tineri au primit 5 000 de euro.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: