Vasile Costiuc a stropit cu verde de briliant sigla PACE. Ce spune poliția (VIDEO)
Full Article 2 minutes read

Vasile Costiuc a stropit cu verde de briliant sigla PACE. Ce spune poliția (VIDEO)

Liderul Partidului Democrația Acasă Vasile Costiuc a stropit cu verde de briliant sigla Partidului Acasă Construim Europa (PACE). Gestul a fost comis pe 7 aprilie, după ce, în ajun, un membru al formațiunii l-a stropit cu aceeași substanță pe viceprimarul de Sîngerei, provocându-i arsuri de gradul I și II la ambii ochi.

Costiuc a condamnat gestul membrului PACE.

„De ce nu s-a dus să-i toarne lui Șor „zelionkă” în cap, să-l găsească în Israel. Să-i toarne lui Plahotniuc, căruia i-a pupat mâna ani de zile, lui Candu… (…) de ce a găsit niște amărâți de consilieri”, a declarat  Costiuc.

Liderul Partidului Democrația Acasă a mai spus că îi va turna în cap lui Gheorghe Cavcaliuc, liderul PACE, verde de briliant.

„Eu i-o torn în cap, unde-l prind, promit”, a spus Costiuc.

Contactată de NM, ofițerul de presă al poliției capitalei Natalia Stati a declarat: „Poliția a fost sesizată pe marginea acestui caz. La fața locului s-au deplasat angajații poliției pentru stabilirea tuturor circumstanțelor. Ulterior, la acumularea materialului probatoriu, persoana care se face vinovată va fi sancționată conform legislației”.

Am încercat să obținem un comentariu și de la liderul PACE, însă, până la această oră, Gheorghe Cavcaliuc nu ne-a răspuns la mesaj.

Procuratura raionului Sîngerei a inițiat două cauze penale pentru „huliganism comis de două sau mai multe persoane” și „chemarea la săvârșirea actelor de violență împotriva persoanelor”.

Procurorii l-au reținut pe președintele organizației teritoriale al formațiunii politice PACE, care ar fi stropit victima cu soluție, acesta urmând a fi audiat pe marginea cazului.

Victima este internată la spitalul raional, având arsuri de gradul I și II la ambii ochi.

Pentru aceste acțiuni, legislația prevede amendă sau închisoare maximă de până la 5 ani.

Într-un răspuns pentru NM, reprezentanții Procuraturii Generale au menționat că investighează cazul, inclusiv declarația liderului Pace Gheroghe Cavcaliuc, care a declarat că „așa vor păți toți funcționarii care vor face abuz de funcția lor și se vor vaccina înaintea medicilor, bătrânilor și a poporului”.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: