Vasile Tarlev a mers din nou la CEC pentru a-și depune actele să participe la alegerile prezidențiale
Full Article 3 minutes read

Vasile Tarlev a mers din nou la CEC pentru a-și depune actele să participe la alegerile prezidențiale

Fostul premier, Vasile Tarlev a depus din nou, pe 31 august, pachetul de documente la Comisia Electorală Centrală(CEC) pentru înregistrarea grupului de inițiativă care îl va susține ca și candidat la alegerile prezidențiale din 20 octombrie, din partea Partidului „Viitorul Moldovei”. 

Vasile Tarlev a declarat că, împreună cu echipa sa, a depus actele necesare la CEC pentru înregistrarea grupului care va colecta semnături și îl va susține în candidatura sa la funcția de președinte al Republicii Moldova.

Documentele prezentate de grupul de inițiativă al Partidului „Viitorul Moldovei “ au fost acceptate de CEC fără obiecții. Suntem în așteptarea Hotărârii Comisiei Electorale Centrale, care urmează să fie emisă în conformitate cu legislația în vigoare”, se arată în mesajul lui Tarlev.

Comisia Electorală Centrală (CEC) a anulat înregistrarea grupului de inițiativă care-l susținea pe Vasile Tarlev la alegerile prezidențiale din toamnă, din motiv că deși acesta s-a declarat independent, a adunat semnături sub bannerul partidului său. În replică, pe 30 august, Tarlev a anunțat că echipa sa a organizat congresul partidului „Viitorul Moldovei” pentru a depune din nou cererea de înregistrare, de această dată din partea formațiunii politice. Detalii AICI.

Pe 21 august, fostul premier Vasile Tarlev și-a declarat intenția de a candida ca independent la președinție, cu toate că este liderul unui partid. În aceeași zi, a depus documentele necesare la CEC pentru înregistrarea grupului de inițiativă.

La o săptămână după ce Tarlev și-a anunțat candidatura, Vladimir Voronin, liderul PCRM, a anunțat că îl va susține în cursa prezidențială.

***

Vasile Tarlev a fost premier în perioada comunistă, între 2001 și 2008. În august 2016, a fost decorat de președintele rus Vladimir Putin cu Ordinul Prieteniei pentru contribuția la dezvoltarea colaborării cu Federația Rusă. Ulterior, și-a anunțat intenția de a candida independent la alegerile din octombrie 2016, dar cererea sa a fost respinsă de CEC din cauza neîndeplinirii cerințelor legale minime, conform Europa Liberă.

În februarie 2024, el a anunțat că revine în politică și că va conduce Partidul Politic „Viitorul Moldovei”, redenumit din Partidul „Bugeacul Nostru”. Detalii AICI.

În iunie 2024, potrivit TV8, vicepreședintele Partidului „Viitorul Moldovei”, Vasile Mereuță, l-a acuzat pe colegul său fostul premier Vasile Tarlev, că i-a pus pe tavă lui Șor, formațiunea fondată acum câteva luni. Mereuță a arătat sursei citate mai multe fotografii în care Tarlev a fost într-o vizită în Federația Rusă, alături de oamenii lui Șor. De cealaltă parte, fostul premier a negat toate acuzațiile și a spus că a fost în Rusia, dar cu alt scop.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: