Veaceslav Platon ar putea fi anunțat în căutare. Procuratura Anticorupție solicită arestarea acestuia
Full Article 2 minutes read

Veaceslav Platon ar putea fi anunțat în căutare. Procuratura Anticorupție solicită arestarea acestuia

Procuratura Anticorupție a solicitat pe 2 august magistraților să emită mandat de arest pe numele lui Veaceslav Platon, cu anunțarea în căutare pentru reținere și executarea măsuri preventive.

„Având în vedere neprezentarea inculpatului Veaceslav Platon la ședința de judecată, în speța vizând rejudecarea dosarului în care este acuzat de ”corupere activă” și ”escrocherie”, procurorul din cadrul Procuraturii Anticorupție a solicitat astăzi magistraților aplicarea în privința acestuia a măsurii preventive – arestul cu anunțarea în căutare pentru reținere și executarea măsurii preventive”, se arată în comunicat.

Solicitarea procurorului este bazată pe informațiile prezentate de Poliția de Frontieră, care confirmă faptul lipsei inculpatului de pe teritoriul țării.

Examinarea demersului procurorului este fixată pentru astăzi, 2 august 2021, ora 16:00 la Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani.

Menționăm că, în dimineața zilei de astăzi urma să fie examinat dosarul, întors la 30.01.2020 de Curtea de Apel Chișinău la rejudecare, în care Veaceslav Platon este acuzat că în decembrie 2016 ar fi comis coruperea activă a doi gardieni din cadrul Detaşamentului cu Destinaţie Specială ,,Pantera” al Departamentului Instituţiilor Penitenciare care asigurau paza şi escortarea acestuia în instanțele de judecată. De asemenea, acesta mai este acuzat și de faptul că în 2016, fiind gestionarul cu pachetul majoritar de acţiuni la trei companii de asigurare, deţinute prin intermediul unor interpuși, a organizat sustragerea banilor deţinuţi pe conturile companiilor.

***

Veaceslav Platon a părăsit țara pe 18 iulie. Procurorul general Alexandr Stoianoglo a declarat în cadrul unei emisiuni televizate că, potrivit informațiilor pe care le deține, Platon a plecat în Marea Britanie.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: