Veniturile influencerilor și a bloggerilor, în vizorul Serviciului Fiscal de Stat
Full Article 1 minutes read

Veniturile influencerilor și a bloggerilor, în vizorul Serviciului Fiscal de Stat

Influencerii și bloggerii au intrat în vizorul Serviciului Fiscal de Stat. Potrivit unui comunicat de presă publicat pe 11 iulie, activitatea desfășurată de către persoanele fizice din mediul online a fost atent monitorizată pe parcursul ultimelor 18 luni.

Circa 20 de persoane, cunoscute în mediul online din Republica Moldova, au fost chemate la sediile autorității fiscale pentru a li se explica riscurile la care se expun în cazul nerespectării legii. În urma verificărilor, au fost constatate mai multe nereguli.

Persoanele fizice vizate în Programul de conformare benevolă, pentru perioadele fiscale 2018-2023, au declarat venituri, în sumă de peste 37 mln lei. Impozitul aferent a fost calculat în mărime de 4 713 685 lei.

Doar 12 persoane, populare în mediul online, au fost responsabile și au declarat, fără vreun aviz din partea Serviciului Fiscal de Stat, veniturile suplimentare care au înregistrat un total de peste 14 mln lei.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: