Verdict peste 10 ani de la crimă. Trei inculpați, recunoscuți vinovați de comiterea traficului de copii în scop de exploatare prin muncă forțată
Full Article 2 minutes read

Verdict peste 10 ani de la crimă. Trei inculpați, recunoscuți vinovați de comiterea traficului de copii în scop de exploatare prin muncă forțată

Trei inculpați au fost recunoscuți vinovați de comiterea traficului de copii în scop de exploatare prin muncă forțată. Aceștia au fost condamnați la 17 ani și 15 ani de închisoare, informează Procuratura Generală.

Procurorii au demonstrat că, în iunie 2010, inculpații, aflând-se în orașul Bender, au recrutat 3 minore la munci agricole în localitatea Hârbovăț din Anenii Noi. Victimele, cu vârsta de 13 ani, au plecat fără înștiințarea părinților, care în decurs de câteva săptămâni nu cunoșteau despre locul aflării acestora, inculpații organizându-le transportarea. În drum spre destinație, însă, aceștia au făcut un popas în raionul Căuşeni, unde minorele au fost adăpostite într-o locuință din satul Chircăieşti. Aici, fetele au fost abuzate sexual, acțiuni pentru care persoanele vinovate au fost condamnate într-o cauză penală separată.

Pe 25 iunie 2010, copilele au fost transportate cu un taxi în raionul Anenii Noi. Timp de aproximativ două săptămâni, victimele au fost adăpostite în blocurile locative ale taberei de odihnă din preajma satului Hârbovăț, fiind antrenate la prășit şi cules legume.

Pe 1 iulie 2010 minorele au încercat să evadeze însă fără succes, fiind depistate, bătute şi impuse să presteze în continuare munci agricole.

Fetele au reuşit totuşi să-şi telefoneze părinții care au alertat forțele de ordine, iar peste două zile acestea au fost eliberate.

În anul 2013, pentru cele săvârșite, Judecătoria Anenii Noi i-a achitat pe inculpați, iar Curtea de Apel a respins apelul procurorului, menținând achitarea celor trei. În anul 2018, Curtea Supremă de Justiție a admis recursul procurorului și a dispus rejudecarea dosarului de către Curtea de Apel Chișinău, care recent, a pronunțat o nouă hotărâre, inculpații primindu-și pedepsele.

Precizăm că decizia este executorie, dar cu drept de atac la Curtea Supremă de Justiție.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: