„Veți pierde totul”. Zelenski, aluzie la neutralitatea Moldovei, după declarațiile unui general rus privind coridorul spre Transnistria
Full Article 2 minutes read

„Veți pierde totul”. Zelenski, aluzie la neutralitatea Moldovei, după declarațiile unui general rus privind coridorul spre Transnistria

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a reacționat la comentariile unui comandant rus, care a spus că Moscova dorește să preia controlul asupra sudului Ucrainei, deoarece ar oferi acces la regiunea separatistă a Transnistriei din Moldova.

Acest mesaj demonstrează că Rusia vrea să invadeze alte țări, iar atacul asupra Ucrainei va fi doar începutul.

„Ei bine, asta nu face decât să confirme ceea ce am spus de multe ori: invazia rusă a Ucrainei a fost planificată doar ca un început, apoi vor să captureze alte țări”, a spus Zelenski în discursul său de noapte, citat de BBC.

„Desigur, ne vom apăra atâta timp cât va fi necesar pentru a sparge această ambiție a Federației Ruse. Dar toate națiunile care, ca și noi, cred în victoria vieții asupra morții trebuie să lupte cu noi. Ei trebuie să ne ajute, pentru că noi suntem primii pe această cale. Și cine urmează?”, se întreabă Zelenski.

„Cei care mizați astăzi pe neutralitate, în speranța de a nu pierde acum ceva, să știți că veți face cea mai proastă miză, pentru că pe urmă veți pierde totul”, a declarat Zelenski.

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene a luat act de declarațiile reprezentantului Ministerului Apărării al Federației Ruse. În acest context, MAEIE a convocat ambasadorul Federației Ruse în Republica Moldova Oleg Vasnețov, căruia i-a fost exprimată îngrijorarea profundă față de afirmațiile făcute de oficialul rus. Informația a fost publicată în seara de 22 aprilie.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: