Vicepremierul Andrei Spînu pleacă în Rusia. Se va întâlni cu reprezentanții Gazprom
Full Article 2 minutes read

Vicepremierul Andrei Spînu pleacă în Rusia. Se va întâlni cu reprezentanții Gazprom

Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, vicepremierul Andrei Spînu va întreprinde pe 7 și 8 octombrie o vizită în Federația Rusă. Acesta va participa la Forumul Internațional al Gazelor, care se va desfășura la Sankt Petersburg.

Andrei Spînu urmează să aibă o întrevedere cu reprezentanții concernului Gazprom.

„În cadrul Forumului, voi purta discuții pe subiectul relațiilor contractuale dintre MoldovaGaz și Gazprom, privind furnizarea gazului natural, având în vedere obiectivul Chișinăului în ceea ce privește definitivarea negocierilor până la finalul lunii curente. Despre rezultatele vizitei voi comunica ulterior”, a precizat viceprim-ministrul.

Amintim că, pe 30 septembrie, a expirat contractul precedent pentru livrarea de gaze, încheiat între Gazprom și Moldovagaz. Cele două companii nu au reușit să ajungă la un compromis, în cadrul negocierilor, pentru prelungirea acordului. În seara de 30 septembrie, vicepremierul Andrei Spînu a anunțat că contractul precedent a fost prelungit cu o lună.

În dimineața de 1 octombrie, președintele Consiliului de Administraţie SA „Moldovagaz” Vadim Ceban a confirmat pentru NM că pe parcursul lunii octombrie, Moldova va cumpăra gaz de la compania Gazprom cu un preț de circa $800 pentru 1000 de metri cubi. Ulterior, într-o conferință de presă, ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale a precizat că tariful va constitui $790 pentru o mie de metri cubi. Vicepremierul a reiterat că scumpirea operată pe parcursul lunii curente nu se va face resimțită de către consumatori.

Pe 6 octombrie, compania Moldovagaz a precizat că, în prezent, țara noastră primește cu 35% mai puțin gaz decât totalul necesar pentru locuitorii malului drept al Nistrului. Conducerea companiei a îndemnat consumatorii să reducă volumul de gaz utilizat.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: