Vicepremierul Nicu Popescu a discutat cu ministrul de Externe al Portugaliei despre recunoașterea certificatelor de vaccinare moldovenești
Full Article 2 minutes read

Vicepremierul Nicu Popescu a discutat cu ministrul de Externe al Portugaliei despre recunoașterea certificatelor de vaccinare moldovenești

Viceprim-ministrul, ministrul afacerilor externe și integrării europene Nicu Popescu a avut o întrevedere, la New York, cu Augusto Santos Silva, ministrul de stat și al afacerilor externe al Republicii Portugheze. Potrivit unui comunicat de presă, oficialii au discutat despre susținerea plenară a autorităților de la Lisabona pentru parcursul european al Republicii Moldova.

În cadrul întrevederii, șefii celor două diplomații au punctat rolul comunității cetățenilor Republicii Moldova din Portugalia, fiind de acord că aceasta aduce „o contribuție cu valoare adăugată dezvoltării societății portugheze și a relațiilor bilaterale”. Totodată, miniștrii de externe au convenit organizarea unui schimb de experiență pe politici publice în domeniul diasporei cu accent pe digitalizare și servicii consulare moderne.

„Vom continua eforturile diplomatice pentru a îmbunătăți cadrul juridic moldo – portughez în beneficiul cetățenilor noștri stabiliți în Portugalia și am exprimat interesul țării noastre de a prelua din experiența Portugaliei în domeniul mediului, managementului apelor, agriculturii ecologice, industriei ușoare, protecției și conservării patrimoniului național arhitectural.” – a declarat viceprim-ministrul Nicu Popescu.

Totodată, ministrul de externe i-a adresat omologului portughez rugămintea de a examina recunoașterea certificatelor de vaccinare emise de către autoritățile Republicii Moldova, aceasta pentru a putea asigura călătorii fără restricții în Portugalia.

Ministrul de Externe Nicu Popescu se află în SUA în marja Segmentului înalt al celei de-a 76-a sesiuni a Adunării Generale a Organizației Națiunilor Unite. Oficialul face parte din delegația preșdintei țării Maia Sandu. În seara de miercuri, 22 septembrie, ora 20:00, ora Chișinăului, șefa statului va susține un discurs de la tribuna ONU.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: