Vicepremierul Nicu Popescu anunță că, în următoarele zile, Moldova va fi gazda unor înalți oficiali
Full Article 2 minutes read

Vicepremierul Nicu Popescu anunță că, în următoarele zile, Moldova va fi gazda unor înalți oficiali

În următoarele zile, Moldova va fi gazda unor înalți oficiali. Anunțul a fost făcut de vicepremierul Nicu Popescu. În țara noastră vor întreprinde vizite secretarul general al Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa, precum și înaltul reprezentant al UE pentru afaceri externe și politică de securitate, dar și comisarul european pentru vecinătate și extindere. 

Potrivit lui Popescu, oficialii ne vor vizita „în semn de solidaritate și susținere pentru măsurile pe care le întreprindem în gestionarea riscurilor asociate cu țara noastră ca urmare a războiului din Ucraina, și în special ce ține de gestionarea fluxului de refugiați veniți la noi în țară”.

Astfel, în perioada 1–2 martie, se va afla în Republica Moldova Helga Schmid, secretarul general al Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE). Oficialul se va întâlni inclusiv cu reprezentanții misiunii civile de monitorizare a OSCE evacuate recent din Ucraina.

În perioada 2–3 martie, în Moldova va veni Josep Borrell Fontelles, înaltul reprezentant al Uniunii Europene pentru afaceri externe și politică de securitate și Oliver Varhelyi, comisarul european pentru vecinătate și extindere.

În cadrul programului, oficialii se vor întâlni cu președinta Maia Sandu, prim-ministra Natalia Gavrilița și vicepremierul Nicu Popescu.

Ministrul Popescu declară că vor fi abordate modalitățile de soluționare a problemelor generate de criza de securitate din regiune, necesitățile de asistență și măsurile concrete pentru a sprijini consolidarea rezilienței țării noastre.

***

Amintim că, pe 24 februarie, în jurul orei 5:00, Vladimir Putin a anunțat începerea operațiunii militare în Ucraina. Liderul de la Kiev Vladimir Zelenski a declarat stare de război în Ucraina. Parlamentul de la Chișinău s-a întrunit seara în ședință și a votat pentru instituirea stării de alertă în Republica Moldova, pe o durată de 60 de zile.

Informații despre evenimentele din Ucraina, care se desfășoară chiar în aceste momente în LIVE Textul NM A șasea zi de război în Ucraina.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: