Vicepremierul Ucrainei, așteptat în Republica Moldova, la invitația lui Serebrian
Full Article 2 minutes read

Vicepremierul Ucrainei, așteptat în Republica Moldova, la invitația lui Serebrian

Viceprim-ministrul pentru reintegrare Oleg Serebrian a avut o discuție pe 6 decembrie cu Irina Vereșciuk, viceprim-ministru, ministru pentru reintegrarea teritoriilor temporar ocupate ale Ucrainei. Cei doi vicepremieri au efectuat un schimb de opinii și de informații despre situația militară și geopolitică din Ucraina și Republica Moldova. Totodată, Serebrian a invitat-o pe Vereșciuk să efectueze în viitorul apropiat o vizită de lucru în Republica Moldova.

Vicepremierul Serebrian a reiterat poziția țării noastre privind respectarea necondiționată a integrității teritoriale a Ucrainei și a mulțumit pentru sprijinul Kievului în procesul de negocieri privind soluționarea problemei transnistrene.

Interlocutorul ucrainean a fost informat și despre mersul negocierilor dintre Chișinău și Tiraspol, dar și despre proiectele de viitor ale părții moldovene în acest dosar.

„Vicepremierul ucrainean a mulțumit pentru sprijinul oferit de autoritățile moldovene și de poporul țării noastre refugiaților ucraineni, siliți să-și părăsească țara în urma agresiunii neprovocate a Federației Ruse”, comunică reprezentanții Guvernului Republicii Moldova.

În încheiere, Oleg Serebrian a invitat-o pe Irina Vereșciuk să efectueze în viitorul apropiat o vizită de lucru în Republica Moldova.

***

Premierul Natalia Gavrilița a anunțat pe 6 decembrie că întreprinde o vizită în Ucraina. Anterior nu s-a anunțat despre vizita oficialului moldovean în statul vecin. Premierul a comunicat pe o rețea de socializare că se află într-o vizită de lucru la Kiev și a vizitat deja orașele Bucea și Irpin.

Ulterior, premierul a avut o întrevedere cu prim-ministrul Ucrainei Denis Șmigal. Oficialul moldovean a spus că a vorbit cu premierul ucrainean despre criza energetică, proiectele din domeniul transportului, dar și implementarea agendei europene. La fel a fost semnat un acord de cooperare în domeniul învățământului superior. La rândul său, oficialul ucrainean a declarat că a ajuns la înțelegerea cu delegația moldovenească să fie asigurată mai multă securitate și siguranță în regiunea transnistreană.

De menționat că Natalia Gavrilița a fost însoțită în Ucraina de ministrul Economiei Dumitru Alaiba și vicepremierul pentru Reintegrare Oleg Serebrian.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: